Jamfabriek, home to the future of food

Verbouwing food community Jamfabriek officieel van start

Jamfabriek, home to the future of food. Naar verwachting opent in het tweede kwartaal van 2021 de foodcommunity van de Bossche Investerings Maatschappij haar deuren in ’s-Hertogenbosch. Maar voordat het zo ver is moet er nog veel gebeuren. BAM Bouw en techniek is de aangestelde partij die deze herontwikkeling gaat realiseren. Afgelopen dinsdag 9 juni heeft Maurice Horsten, directeur BIM samen met Frank van Kalken, regiodirecteur BAM de aannemingsovereenkomst getekend.

 

‘De herontwikkeling van Jamfabriek vind ik een interessante en economische beweging in het toekomstbestendig maken van bestaand vastgoed’, aldus Frank van Kalken, regiodirecteur BAM Bouw en Techniek. BAM verricht de bouwkundige werkzaamheden om Jamfabriek te voorzien van alle benodigde faciliteiten om ondernemers te ondersteunen in hun bedrijfsvoering.

Naar ontwerp van architectenbureau Tarra komt er indrukwekkend entree via een kas, een receptie, diverse vergaderruimtes, R&D-ruimte, proefkeuken en een auditorium voor gebruik van bedrijfspresentaties van de toekomstige huurders.
NV BIM zet zich op economisch en maatschappelijk terrein in om de Bossche economie te stimuleren en ondernemen mogelijk te maken. Haar kracht ligt bij het creëren van dynamische geïntegreerde communities die ondernemers vele kansen beiden, De Gruyter Fabriek (creatieve sector) en Grasso (ICT&data) zijn hier voorbeelden van. Naast huisvesting bieden zij verbinding, ondersteuning en mogelijkheden tot participatie.

Directeur van de BIM, Maurice Horsten: ‘’Ik ben erg blij met de start van de verbouwing van ons pand aan de Helftheuvelweg tot Jamfabriek, een concept waarmee we afgelopen jaren op kleine schaal zeer succesvol zijn geweest. Deze food community wordt een nieuwe parel aan de kroon van de stad ’s-Hertogenbosch.’’

Benieuwd naar de mogelijkheden van Jamfabriek? Neem contact op met communitymanager Kim Helmer via khelmer@nvbim.nl.